En fordomsfri og videnskabelig faktabaseret tilgang til energipolitikken, særligt omkring kernekraft, er nødvendig for at håndtere de udfordringer der i dag foreligger inden for energiudvikling. Stabilt Demokrati er med på, at det vil kræve omfattende overvejelser og oplysning om sikkerhed, for at opnå offentlig accept.
Dagens politikere må lægge personlige agendaer fra sig og hurtigst muligt ændre deres urealistiske og ideologiske politik, som mangler teknologisk og videnskabelig opbakning og som skader Danmarks velfærd og vækst.
Når det kommer til fremtidens energikilder, er vi opmærksomme på, at energisektoren hele tiden ændrer sig og at der er store privatøkonomiske interesser på spil. Derfor vil vi holde skarpt øje med de store energiselskaber, forhindre kartel-lignende aftaler og og hvad der ellers fordyrer markedet for borgerne.
Samtidig vil vi øge midlerne til forskning, så vi er helt med fremme når der skal tages nye og vigtige beslutninger på området. Vi satser på kernekraft for nuværende, fordi vi ved, det virker, men vi vil ikke udelukke andre fremtidige energikilder på det danske marked.
Stabilt Demokrati mener, at den eneste måde vi på den korte bane kan få en realistisk og pålidelig energiforsyning, er at satse på kernekraft, som den bærende energikilde. At indføre kernekraft vil derfor være den mest hensigtsmæssige måde at producere stabil, pålidelig, og miljøvenlig energi på.
Gamle folketingsbeslutninger, der fortsat skaber frygt og agerer stopklods, bør fjernes for at udnytte de fremskridt, der er sket indenfor kernekraftteknologien. Dette vil gavne samfundet og øge vores fælles velfærd. Derfor skal vi hurtigst muligt have ophævet Folketingsbeslutning B 103 fra 1985 ”om offentlig energiplanlægning uden atomkraft”.
Vi vil arbejde for opførelsen af nye moderne typer af kernekraftværker med større og bedre sikkerhedssystemer, der samtidig kun producerer en brøkdel af det affald, som ældre værker gør.
Vi vil advokere for et tæt samarbejde mellem staten og private danske atomkraft-virksomheder, samt andre eventuelle samarbejdspartnere omkring atom-energiproduktion og udvikling – til Danmark og danskernes fordel.
Med baggrund i de talrige erfaringer danskerne har med det offentlige som bygherre (hospitaler f.eks.) må staten fravælges som projektleder for opførelsen af disse. Dette begrundet med, at vi ønsker at budgettet og tidsplanen overholdes, og forehavendet ikke skal ende som et aktiveringsprojekt.
Vi er nødt til at frigøre os fra fantasier om at sol og vind kan frembringe en stabil energiproduktion og en stabil energipris for borgeren, når disse ikke leverer halvdelen af tiden. Teknologien, der er nødvendig for at kunne udnytte denne energiform er for nuværende ikke til rådighed eller alt for dyr.
Solcellemarker af den størrelse, som vi i dag ser blive opført over hele landet, vil Stabilt Demokrati have stoppet og områderne benyttet til økologisk landbrug og fri natur. I forbindelse med lokale energiløsninger, valgt ud fra borgerperspektiver, anerkender vi at der kan være mindre samfund, der har gavn af solcelle og- vindmølle energi, men antallet af disse bør begrænses.
De store arealer hvor der drives kommerciel energiproduktion ved hjælp af solceller, skal udfases fordi disse store anlæg ødelægger naturen, god landbrugsjord går til spilde, og incitamentet til opførslen oftest er styret af muligheden for afgifts- eller skattefiduser, hvor al værditilvækst ryger ud af landet.
Implementering af solenergi i nybyggeri og ved renovering, såvel i det offentlige, som hos virksomheder og private. Lagring af overskudsenergi i spidsbelastningsperioder, er vi i Stabilt demokrati positivt stemt overfor.
Særligt de store tagarealer på erhvervsmæssig bebyggelse har potentiale til at bidrage til det fælles net. En integreret løsning i byggeregulativet med sol og energilagring, vil kunne medvirke til at sikre en stabil og billig, borgernær energiforsyning.
Stabilt Demokrati er agtpågivende i forhold til den verdensomspændende opmærksomhed, der de seneste årtier har præget debatten omkring CO2 og klimaforandringer. En opmærksomhed, der har medført mange urimelige forslag og løsninger, som efter vores og mange eksperters opfattelse savner videnskabelig fundering.
Vi er imod CO2 afgifter og andre ærgerlige skatter, som i øjeblikket forslås og søges indført. Menneskets indvirkning på klimaet er minimal, der er snarere tale om, at klimaet giver naturlige udsving og flytter sig, hvilket af mange opfattes, som at det forværres. Her må vi mane til besindighed og øge forskningen, frem for at haste skadelige, velfærdsdestruerende tiltag igennem.
Vi afviser CO2-skræmmekampagner og klimaafgifter, så vi ikke ødelægger os selv på den korte bane og skaber problemer for mange af vores virksomheder, herunder vores landbrug og industri, som det eksempelvis ses med den nuværende energikrise – et resultat af en alt for hurtig omstilling, som ikke er teknologisk og videnskabelig funderet.
Vi ønsker øget forskning i stabile og bæredygtige energiløsninger, hvor alle parter bliver hørt, og ikke som nu, hvor dem, som ikke følger den udstukne linje udskammes og tilsidesættes. Det skal være folkets reelle interesser og den sunde fornuft, der styrer og ikke pengeinteresser og ideologi.
Indsigt og udvikling af særligt kernekraft og biomasseenergi, er afgørende for en funktionel grønnere og renere fremtid. Innovation kan føre til nye løsninger og effektivisering af eksisterende teknologier. Stabilt Demokrati ønsker, at forskningsmidlerne øges til innovative virksomheder, der kan styrke den danske energisektor, bevare virksomheder i Danmark og skabe vækst og arbejdspladser.
I Danmark er vi forskånet for de værste naturkatastrofer; jordskælv, altødelæggende skovbrande, vulkaner og tornadoer, men vi har et stigende problem med øgede regnmængder. Det kræver udarbejdelse af handleplaner, så vi kan forberede os på fremtidige klimaændringer.
Det akutte problem, især i kystområder, kræver investering i infrastruktur, rådgivning og kystsikring. Det kunne også være opbygning af vandreservoirer, netværk af rørledninger, der kan transportere overskudsvand, til områder med mindre nedbør, måske endda vandsalg til egne sydpå, hvor der i perioder er tørke.
Vandværkerne er en del af den kritiske infrastruktur og den skal bevares på danske hænder, omend vi gerne tillader lokale foreningsinitiativer.